Viktigt meddelande. Ny ägare

Vad har hänt?

Distriktssköterskegruppen Q-RA AB startades 2013 för att man såg behovet av en bättre samverkan mellan hemtjänst och hemsjukvård för att öka patientsäkerheten och på andra sätt förbättra för kunder och patienter. Man ansåg, och anser än idag, att Tillsammans kan man göra det goda livet möjligt.

Som du säkert redan fått kännedom om har Äldrenämnden beslutat att Distriktssköterskegruppen Q-RA AB inte längre får lov att leverera hemtjänst eller hemsjukvård från och med 2 maj.

Sedan vi fick beskedet har vi arbetat hårt för att få en så bra lösning som möjligt för vår fina personal och för våra kunder och patienter. Vi kan nu, med stor lättnad, informera om att det är klart att Personstöd Mälardalen AB blir nya ägare till Q-RA. Detta innebär att all vår personal kommer få erbjudande om att fortsätta sin anställning hos Personstöd och riskerar inte att bli av med sitt arbete på grund av att Västerås Stad häver avtalet med oss.

 

Hur påverkar detta dig som kund eller patient hos Q-RA?

Västerås Stad kommer har i uppdrag att informera om att du skall välja en ny leverantör. Det finns 7 olika utförare att välja på, varav den nya ägaren till Q-RA, Personstöd Mälardalen AB är en av dem. 

De övriga är Västerås stad Vård och Omsorg, Attendo, Continuum, Hjärtpunkt Skiljebo, Skultuna Kommundelsförvaltning samt Tillberga grannskapsservice. Din biståndshandläggare kommer att hjälpa dig med de praktiska detaljerna kring ditt val av utförare.

Det är frivilligt att välja leverantör. Om du inte kan eller vill välja leverantör senast 17 april så kommer Västerås stad att tilldela dig en leverantör. De leverantörer som idag är så kallade ickevalsalternativ är Västerås stad Vård och omsorg, Skultuna kommundelsförvaltning och Continuum.

Oavsett vilken leverantör som kommer att utföra insatserna hos dig framöver, så vill vi tacka för den tid vi fått tillsammans.

Tack!

Mansour, Habibeh och Liloz.

 

Q-RA AB © 2016